LITERATURA ARREU

Paratges literatis

El programa, relaciona entorns naturals amb la literatura i el coneixement.

LITERATURA ARREU

PARATGES LITERATIS​

El programa, relaciona entorns naturals amb la literatura i el coneixement.

La Fundació instal·la biblioteques a l’aire lliure amb una tria de llibres adreçats a tota mena de lectors, ja siguin petits, mitjans o adults.

Amb la intenció que cada paratge literari s’integri a l’ecosistema lector de l’entorn, s’estableix una col·laboració estreta amb la biblioteca o la sala de lectura més properes. Així mateix, la provisió de llibres es fa a través d’una llibreria propera a l’indret i amb donacions de persones o entitats de l’entorn.

 

Cada paratge literari té un protector principal (pot ser el propietari del paratge o l’entitat col·laboradora) amb qui s’acorda el tipus d’aportació I també el seu manteniment.

 

Segons els recursos disponibles a cada indret es poden organitzar activitats literàries Per a donar-lo a conèixer i dinamitzar el territori amb activitats culturals.

Actuacions: L’Oliverar de Cal Coixa d’Espolla

L’estiu del 2023 s’ha instal·lat la primera biblioteca a l’Oliverar de Cal Coixa d’Espolla (Alt Empordà).

 

El 21 de maig de 2024 organitzarem una activitat literària amb els nens i nenes de l’Escola d’Espolla recitant poemes de Miquel Martí Pol.

Actuacions: Espinavessa

El 21 d’abril de 2024 inaugurarem el Paratge d’Espinavessa en col·laboració amb l’Associació de Veïns, en el marc de la Festa de Sant Jordi, a les 11h compartint poemes al punt de poesia i a les 12h explicant contes a les escoles velles per a nois i noies.

El nostre objectiu és estendre el projecte a diferents indrets de Catalunya construint una xarxa de paratges literaris per tal d’unir el territori amb la literatura i el coneixement. Els interessats poseu-vos en contacte amb la Fundació Art&paraula

Desplaça cap amunt