BIBLIOTECA

La Fundació pretén crear una biblioteca de referència amb les millors obres de la literatura infantil i juvenil per a posar-la a disposició dels diferents mediadors i mediadores literàries com a font d’inspiració per a la seva utilització en les diverses activitats de promoció de la lectura.

La biblioteca es nodreix de donacions particulars i d’adquisicions i forma part del fons fundacional de la fundació. El pressupost per adquisició de llibres per l’any 2021 és de 28.000€.  

 

A l’actualitat la biblioteca està composada per  més de 5.000 llibres. La majoria dels quals (62%) són àlbums il·lustrats, però hi ha una àmplia representació d’altres gèneres literaris: llibres de coneixements, llibres d’art, llibres il·lustrats, textos teatrals, etnopoètica, poesia, folklore, i assaig literari.

Segons el registre de la base de dades, la gran majoria d’exemplars  correspon a llibres publicats en el segle XXI, però també hi ha una bona representació de llibres publicats en el segle XX.

La gran majoria de llibres han estat publicats per editorials catalanes i espanyoles, però hi ha un fons important de llibres publicats per editorials d’altres països, de tots els continents, principalment europeus.