LITERATURA ARREU

Paratges literatis

El programa, relaciona entorns naturals amb la literatura i el coneixement.

LITERATURA ARREU

PARATGES LITERATIS​

El programa, relaciona entorns naturals amb la literatura i el coneixement.

La Fundació instal·la biblioteques a l’aire lliure amb una tria de llibres adreçats a tota mena de lectors, ja siguin petits, mitjans o adults.

Amb la intenció que cada paratge literari s’integri a l’ecosistema lector de l’entorn, s’estableix una col·laboració estreta amb la biblioteca o la sala de lectura més properes. Així mateix, la provisió de llibres es fa a través d’una llibreria propera a l’indret i amb donacions de persones o entitats de l’entorn.

 

Cada paratge literari té un protector principal (pot ser el propietari del paratge o l’entitat col·laboradora) amb qui s’acorda el tipus d’aportació I també el seu manteniment.

 

Segons els recursos disponibles a cada indret es poden organitzar activitats literàries Per a donar-lo a conèixer i dinamitzar el territori amb activitats culturals.

Actuacions: L’Oliverar de Cal Coixa d’Espolla

L’estiu del 2023 s’ha instal·lat la primera biblioteca a l’Oliverar de Cal Coixa d’Espolla (Alt Empordà).

 

El 21 de maig de 2024 organitzarem una activitat literària amb els nens i nenes de l’Escola d’Espolla recitant poemes de Miquel Martí Pol.

Actuacions: Espinavessa

El 21 d’abril de 2024 es va inaugurar el Paratge Literari d’Espinavessa en col·laboració amb l’Associació de Veïns, en el marc de la Festa de Sant Jordi, amb dos racons, un de poesia en un paratge meravellós al Km 0,8 del camí d’Espinavessa a Vilert i un altre pels infants al porxo de les antigues escoles.

El nostre objectiu és estendre el projecte a diferents indrets de Catalunya construint una xarxa de paratges literaris per tal d’unir el territori amb la literatura i el coneixement. Els interessats poseu-vos en contacte amb la Fundació Art&paraula

Desplaça cap amunt