XUP-XUP  CASALS CREATIUS PER A NENS I NENES

GUIA DE CAMP D’ÉSSERS SINGULARS

amb Júlia Solans del 6 al 10 de juliol

Des de temps immemorials, els homes i les dones hem cregut que les forces de la natura –el foc, les aigües, les neus, el mar, el vent, l’eco, els llamps, les pedres i les muntanyes, les coves, els boscos i els prats i fins i tots les bèsties–, eren genis, esperits, o divinitats, els uns bons, els altres dolents. Són els anomenats éssers fantàstics.

Aquests éssers viuen, mesuren, actuen, parlen, mengen, vesteixen, i fan el mal o el bé de maneres diferents. Us convidem a anar a la descoberta de dracs, gegants, esperits del bosc, fades (d’aigua, terra i aire).

Quin nom tenen? com són? on se’ls pot trobar? què se’n sap? algú els ha vist? Per guardar totes les descobertes farem una guia que confeccionarem durant la setmana del Xup-xup, t’hi apuntes?

OBJECTIUS

 • Anar a la recerca de personatges diminuts procedents de la tradició, gens coneguts per ells, amb l’excusa d’ajudar un gegant a aconseguir els seu objectiu.
 • Aprendre a documentar-se i a compilar informació.
 • Conèixer un fil argumental que els assistents podran anar refent amb les seves aportacions.
 • Realitzar una guia de camp pròpia que cadascú es podrà endur.

JÚLIA SOLANS

Júlia Solans

Il·lustradora. Neix, creix i es reprodueix a la ciutat de Barcelona. Després de passar per la carrera de Ciències Polítiques que la modela per a ser una eterna guerrillera, descobreix, treballant en un cinema com a taquillera, la seva veritable passió: la il·lustració. Desenvolupa l’afició de dibuixar retratant als clients en el revers de les entrades de les pelis. Cursa disseny gràfic primer per a més tard fer un postgrau d’Il·lustració en EINA i

especialitzar-se en la School of Visual Arts a la ciutat de Nova York. Ha treballat com a directora d’art en diverses agències de Barcelona. Imparteix xerrades, organitza tallers, dibuixa, pinta i acoloreix per a diferents clients nacionals i internacionals. No es pot queixar de res, perquè si ho fa és per pur vici.

 

EL VESTIT NOU DE…

amb Josep Abril del 13 al 17 de juliol

Un dels contes més coneguts el va escriure Andersen i el va titular El vestit nou de l’emperador. El protagonista del conte buscava desesperadament el millor vestit nou per a ell. Amb El vestit nou de… us proposem fer un vestit nou per a personatges de ficció, personatges que han nascut entre les pàgines dels llibres. A través de les il·lustracions dels llibres on descansen aquests personatges coneixem els vestits que porten. Però el nostre repte serà reproduir les vestimentes amb l’ajuda de teles, tisores, patrons, maniquís, agulla, fil, etc.

Així que us proposem tot un repte! Replicar vestits com ara el de la nena d’Irene la valenta, o del nen de El paseo de un distraído, o de la noieta Matilda, o del cargol de El cavaller impetuós, o de l’ovella Selma, o del llop de La colección del abuelo, o dels cins tipus que protagonitzen Los cinco desastres.

JOSEP ABRIL

IMG_4244 JOSEP ABRIL

Va estudiar Belles Arts i Moda a Barcelona i, des de llavors, la seva carrera professional ha estat lligada a la capital catalana. El 1991 va guanyar el Premi Gaudí de nous dissenyadors, encara que no va ser fins a 1997 quan va presentar la seva primera col·lecció. El punt àlgid de la seva carrera va ser el seu fitxatge el 2003 per Armand Basi, propietat de la família Basi, per encarregar-se de la seva col·lecció masculina. Des de llavors fins a finals de maig de 2009, Abril ha estat al costat de Markus Lupfer, responsable de la línia femenina, en la signatura.

Un canvi en l’estratègia va portar a la marca a prescindir de tots dos. A més de les seves col·leccions, Josep Abril dissenya vestuari per a teatre i dansa. Compta amb Studio Abril, des del qual impulsa aquesta faceta. Seus són els uniformes de l’Hotel Omm de Barcelona, propietat de el Grup Tragaluz. A més, Abril ha dissenyat samarretes promocionals per al festival Sónar i del Gran Teatre de Liceu

 

 • Nens i nenes de 7 a 12 anys
 • Guia de camp d’éssers singulars: Del 6 al 10 de juliol de 2020
 • El vestit nou de…: Del 13 al 17 de juliol de 2020
 • De 9:00h a 14:00h
 • 90€
 • No inclou servei d’acollida
 • Museu del disseny
 • elisenda@tantagora.net
 • SOL·LICITUD DE BEQUES. Només es podrà fer la sol·licitud de manera telemàtica a través del web de l’Ajuntament de Barcelona.
 • INSCRIPCIONS OBERTES. Es faran per ordre d’arribada i en el moment de fer-les haureu d’adjuntar la documentació següent: autorització i tarjeta sanitària.