ALTRES RECURSOS

Donarem a conèixer tres projectes de lectura i TIC adreçats a joves: Read On, Literàpolis i Què Llegeixes.


Literapolisbcn és un joc per a telèfons mòbils que té la intenció de fomentar la lectura i el coneixement de la ciutat entre el públic de 14 a 18 anys. El joc consisteix en una gimcana literària en la qual el jugador ha de localitzar diferents punts geogràfics reals de la ciutat per on transcorre l’acció d’un llibre i resoldre proves o enigmes que demostrin el seu coneixement de la novel·la i de la ciutat. 

Marina Espasa  (Escriptora, traductora i crítica literària. Des de 2016, és la Directora de l’Oficina UNESCO Barcelona Ciutat de la Literatura de l’Ajuntament de Barcelona, des d’on desplega polítiques públiques per al foment i la promoció de la literatura a la ciutat. És crítica literària del diari ARA des de 2008 i, des de 2012, membre del jurat del Premi Documenta.)


Què Llegeixes és un fòrum interactiu sobre les lletres i la lectura creat el 2008 per la Institució de Lletres Catalanes que s’adreça a les persones lectores que vulguin expressar la seva opinió sobre escriptors, llibres i literatura. En la web del Què Llegeixes trobareu prescripció lectora per part dels altres lectors, concursos, activitats presencials, ressenyes, articles, jocs, fòrums de debat…

Ester F. Matalí (Llicenciada en Filologia Catalana, màster en gestió cultural (UOC) i màster en Literatura en l’era digital (UB). Es dedica a la promoció lectora a través d’Internet des de 2005, quan va crear Llibres per llegir. Ha col·laborat en projectes en línia com LletrA i ViquilletrA.  És coordinadora del Què Llegeixes des de 2013.)


El projecte READ ON, impulsat per Tantàgora, en el marc d’una xarxa europea de Festivals Literaris i Instituts, té per objectiu oferir als joves de 12 a 18 anys trobades de creació a partir de la Literatura. Aquest programa proposa treballar, amb els joves i per als joves, processos de creació de la mà d’escriptors, il·lustradors i creadors d’altres llenguatges artístics.

Magalí Homs (Des de fa 10 anys dirigeix ​​l’Associació Tantàgora, entitat que es dedica des de fa 25 anys a la difusió de la literatura oral i escrita principalment per al públic infantil i juvenil. Dirigeix ​​el FLIC, festival de literatures i arts infantil i juvenil impulsat per Tantàgora. Durant aquests anys l’Associació ha rebut diversos reconeixements per la seva tasca.)


13 de juliol, de 9:30 a 14:00 h


Torna a la pàgina principal


compartir en facebook
compartir en twitter